Acasă » wow » Norul de cenuşă vulcanică va acoperi România

Norul de cenuşă vulcanică va acoperi România


Deocamdată, norul acoperă extremitatea nord-vestică a României. Serviciul meteorologic norvegian avertizează că norul de cenuşă va acoperi, până duminică, întreg teritoriul României.

Norul vulcanic va ajunge deasupra Capitalei în această seară.

In consecinta, Agentiile pentru Protectia Mediului vor monitoriza permanent calitatea aerului si eventualele concentratii de pulberi totale in suspensie precum si fractiunea PM10 (pulberi in suspensie cu diametru mai mic de zece microni), atat cu metode automate cat si cu metode manuale.

De fapt, sunt rămăşite din norul de cenuşă care a slăbit din intensitate şi nu pot fi văzute cu ochiul liber.

Nu există niciun pericol şi nicio o influenţă meteo, spune specialistul. Iar singurele probleme pe care le va crea sunt cele cu traficul aerian. Norii sunt la o altitudine de peste 6.000 de metri şi nu există niciun pericol nici dacă va ploua. Cei de le ANM spun că norii de ploaie se formează la 2.000-3.000 de metri şi nu intră în contact cu particulele de cenuşă.

Norul de cenuşă vulcanică va rămâne deasupra Europei încă patru-cinci zile, informează agenţia rusă de presă, care citează un reprezentant al serviciilor meteorologice islandeze. În prezent, vântul împinge masa de cenuşă vulcanică dinspre Islanda spre Europa şi, potrivit experţilor, această situaţie va continua cel puţin două zile, posibil chiar până la mijlocul săptămânii viitoare.

Norul vazut din spatiu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s