Acasă » fotografie » Exploziile solare din ultima vreme nu ar trebui să ne îngrijoreze

Exploziile solare din ultima vreme nu ar trebui să ne îngrijoreze


Astronomii susţin că exploziile solare din ultima vreme nu ar trebui să ne îngrijoreze. Apogeul activităţii solare va fi însă în 2013-2014, când astfel de erupţii vor avea loc şi de două-trei ori pe zi. Radiaţiile nu ajung aproape niciodată pe pământ, însă particulele pot afecta sateliţii. „Dacă e un satelit de telecomunicaţii, nu o să mai vedem la televizor câteva zile, dacă e de telefonie, nu o să mai putem folosi telefoanele. Norocul nostru este că exploziile astea de ordinul 10 sunt foarte rare”, a declarat Adrian Sonka, coordonator la Observatorul Astronomic Bucureşti. Chiar dacă nu există efecte la nivelul populaţiei, românii nu sunt siguri să exploziile solare nu îi vor afecta şi cred că valul de căldură are legătură cu activitatea recentă a Soarelui. „În ce priveşte afirmaţiile că simţim noi fizic sunt nişte aberaţii. Nu păţim noi nimic din cauza Soarelui. Chiar şi acuma se produce furtuna geo-magnetică şi noi nu păţim nimic”, a adăugat Adrian Sonka. Anual, au loc 40-50 de explozii solare de magnitudinea celei de la 1 august, adică de nivelul 4, pe o scară cu 10 trepte. 

Sursa:  Realitatea.net

 

Gandindu-ma ca se tot vorbeste despre acest subiect… voi posta cateva imagini cu explozii solare, dar si cu aurore boreale.

Un gând despre „Exploziile solare din ultima vreme nu ar trebui să ne îngrijoreze

  1. Well, un lucru e cert, cei care „fabrica” horoscopul, vor castiga foarte multi bani in perioada aceea :)) (si asta nu e o predictie astrologica, ci o problema catastrofica previzibila).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s