Acasă » blogging » 160 de ani de la nașterea lui ION LUCA CARAGIALE

160 de ani de la nașterea lui ION LUCA CARAGIALE


Ion Luca Caragiale (n. 1 februarie 1852, Haimanale, județul Prahova, Țara Românească, astăzi I. L. Caragiale,

județul Dâmbovița, România d. 9 iunie 1912, Berlin) a fost un dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român, de origine greacă. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români. A fost ales membru post-mortem al Academiei Române.

În această perioadă și GOOGLE.ro îl omagiază, pe dramaturg, printr-un logo. Noul logo al Google România prezintă un bust al scriitorului român, realizat în grafică. Totodată, în noul logo, bustul lui Caragiale este suprapus peste cuvântul „Google”, care apare ca şi

cum ar fi caligrafiat cu peniţa. De asemenea, grafica omagială include şi o scrisoare, care iese parţial din chenarul logoului, aluzie la „O scrisoare pierdută” a lui I.L. Caragiale.

O scrisoare pierdută este o comedie de moravuri sociale și politice. Este reprezentativă și pentru societatea actuală și de aceea am ales să o postez astăzi, aici.

 

 

 

 

Sursa 1, Sursa2, Sursa 3.

 

6 gânduri despre „160 de ani de la nașterea lui ION LUCA CARAGIALE

  1. Este un Geniu, inegalabil prin forța frenetică a umorului Său, prin forța de pătrunde Veacurile cu marile sale adevăruri. A semenea personalități se nasc o dată la câteva sute de ani. Pentru Români este mai valoros ca Shiller, ca Shakespeare. Marile adevăruri (mai ales din viațapolitică, socială și culturală) care stălucesc ca stele călăuzitoare pentru români peste timpuri, ne prezintă toate racilile societății, dar mai ales a le timpului PREZENT. Avem de TOȚI: ăi Trahanache, și Farfurridi,, și Cetățeni Turcmentați, și ZOE, Și Goe, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s