Am avut onoarea de a fi invitată de Drd Emil Călinescu să scriu un articol ce îl va publica la el pe blog… Ceea ce a şi făcut (îl puteţi vizualiza şi aici). Iată cum descrie el această „procedură”: Pe scurt, guest-post inseamna cand altcineva scrie pe blogul tau. Sau tu scrii pe blogul altcuiva.
Salutare! Iulia Radu mă numesc şi vă invit să vizitaţi blog-ul https://iuliaradu.wordpress.com, ce a luat fiinţă în anul 2009. Gândindu-mă la faptul că toată această poveste a plecat de la ideea de blog, blogging, invitată de către Drd Emil Călinescu, căruia îi mulţumesc, m-am decis să scriu câteva rânduri ce au ca punct de plecare întrebarea De ce blogguim?
Rar mi-am pus această întrebare… pentru că pare că totul vine de la sine, dar, noi bloggeri, mai mici sau mai mari, devenim dependenţi de blogging… Totul pleacă de la o simplă joacă, ce pe parcurs se transformă într-o reală responsabilitate. La început, abia dacă ştiam cu ce se mănâncă un blog.
Eu, personal, m-am gândit să promovez, în primă fază, chestii funny, dar pe parcurs, lucrurile au luat alte întorsuri. Fiind pasionată de fotografie, am început să adaug şi fotografii realizate de mine, printre articolele, în care spun – după cum am precizat şi în autodescriere – ce gândesc, cum gândesc… şi … mă mai gândesc….
Când observi că blog-ul tău e din ce în ce mai vizitat, începi să te gândeşti ce metode de promovare să adopţi, care sunt cele mai bune… Ca blogger, îţi place să vezi o creştere exponenţială, a numărului de vizitatori şi să fim sinceri, la un moment dat, acesta devine un scop, în timp.
Îmi place să scriu poveşti despre oameni, despre viaţă, iar blog-ul îmi oferă această posibilitate, fără să-mi pună vreo condiţie. Uneori scriu despre vise, despre dorinţe… şi pur şi simplu devin realitate, o realitate virtuală… doar prin intermediul blog-ului.
Este drept, blog-ul, la începuturile sale, se dorea a fi un jurnal public, un jurnal pe internet, dar astăzi acestea sunt împărţite în diverse categorii (jurnalism, politică, publicitate, etc.).
Din punctul meu de vedere, blog-ul poate fi considerat şi un mod de socializare, chiar dacă există facebook, twitter şi altele. Blog-ul, atrage de obicei oameni care gândesc la fel ca tine sau care pur şi simplu se regăsesc în ceea ce scrii.
Blogguim pentru că ne place şi chiar dacă uneori nu avem timp să ne ocupăm de serios de chestia asta sau ne lipseşte inspiraţia, blog-ul ne aşteaptă cuminte, dornic ca vizitatorii să îşi exprime părerile sincere despre ce a mai afişat el nou…
So, let’s blogging together!