Emil Calinescu va saluta din nou din deplasare. Astazi o sa va vorbesc despre telefoanele fixe. Si despre “utilitatea lor”

Asadar, suntem in epoca telefoniei mobile. Epoca in care ai la tine un obiect de pe care poti suna oricand. Un obiect de pe care poti intra si pe internet . De pe care poti asculta si muzica. Pe vremuri, pentru a vorbi cu cineva trebuia sa folosesti un dispozitiv FIX. De aici ii si vine numele : telefon fix.

Omenirea s-a folosit de aceste aparate mult timp. Pentru ca a ta casa era departe, cand erai “plecat” foloseai telefoane publice. Uau, alte piese de muzeu pe care nimeni nu le mai foloseste.

Nu le mai foloseste nimeni? Despre cele publice sa zicem ca da, dar telefoanele fixe, in mod “uimitor”, inca mai sunt folosite. Motivele nu le inteleg. Pot incerca sa le ghicesc, asta da. Dar mai mult decat atat nu pot face. Asadar, de ce consider ca telefoanele fixe ar trebui desfiintate din casele oamenilor “normali”:

 1. Daca e o casa mare, telefonul fix va sta undeva pe hol, sa fie auzit din orice colt al casei. Este extreme de comod sa stai pe scaun sau pe fotoliu sa vorbesti la telefon. Da, poti “trage” telefonul pana-n camera , daca firul este indeajuns de lung. De care fir se pot impiedica niste persoane, dar ce conteaza asta?
 2. Telefonul fix este unul singur. Daca vorbeste unul, ceilalti stau si se uita. SI nu exista “apel in asteptare”. Asa ca te vor bate la cap: gata, ca am de primit un telefon important. Care telefon important va fi si el disturbat de alt membru al familiei, care si el are de primit telefoane.
 3. Telefonul fix trezeste toata casa. Telefonul mobil poate fi pus pe silentios, pe vibratii. Cel fix nu.
 4. Telefonul fix nu poate trimite sms-uri. Stiti voi, variant aia silentioasa, care nu trezeste pe nimeni. A, am uitat: ce farmec are sa transmiti ceva cuiva daca nu-I auzi vocea?
 5. Telefonul fix e scump. Si ii trebuie musai abonament. La mobil poti avea o cartela, care la o adica poate sa nici nu fie incarcata. E doar de primit.
 6. Cica telefonul fix se aude mai bine. Si nu obosesti stand cu el in mana. Partea a II-a o zic cei care nu au auzit de hands-free.
 7. Telefonul fix are cabluri. Trase prin casa, prin curte eventual. Telefonul mobil are un incarcator care nu incurca pe nimeni.
 8. Telefonul mobil este nociv. De parca cel fix te-ar face nemuritor…

Eu am gasit 8 argumente. Unii ar zice “doar” 8 argumente. Si , oricat m-as stradui, nu gasesc niciunul pro. Unii zic ca da bine sa ai fix. Si da, confirm: pentru o firma da. Dar eu vorbesc pentru uzul caznic.

Si totusi este inca folosit. Cei in varsta sunt conservatori, cei tineri, pentru a vorbi cu cei in varsta, trebuie sa aiba si ei. Si , in fond, “la cati bani aruncam aiurea, chiar stam in astia 30 de lei?”…

Inainte de a incheia, intreb: voi mai folositi telefonul fix? Daca da, care sunt motivele? Macar 3 motive daca mi-ati da si eu sunt multumit.

Salutari MOBILE tuturor si va astept FIX pe blogul mEU cu un guest-post, in cazul in care doriti acest lucru.

 

 

 


2 răspunsuri la „Guest – post – Telefonul fix”

 1. Avatarul lui Cristi

  Telefoanele fixe sunt inofensive. Cele mobile pot provoca unele boli in cazul folosirii lor indelungate sau incepand de la varste mici conform unor studii publicate prin presa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: