Articol preluat de pe

jurnalul unui suflet infantil

Matematică-n metafore

 
Mă privești flămând. – Eu nu-ți sunt hrană, cerșetor de suflete ce ești! Eu sunt însuși tu: un maniac semi-cast, lipsit însă de scrupule, cu un bizar simț al supraviețuirii printre ecuații sufletești. ( Asta ne e ipoteza).
Nu, nu folosim radicali și nici virgule. Totul e întreg și fără putere la început. Mai apoi, după un calcul ludic rezultă virgulele, neregularitățile, puterile sau parantezele.
Așadar, dacă ne-am aduna trăirile și am scădea eșecurile mele, ar trebui sa înmulțim totul cu paroxismul tău și ne împărțim soarta  la un n la puterea a 2-a  pentru a obține un rezultat pozitiv. Și cu toate acestea rezultatul nostru este negativ! A trebuit chiar să desenez o axă existențială pentru a clarifica unde ne situăm noi, ca o consecință negativă.
Necunoscuta aceea,  X  deghizată în metaforă. -Trebuia examinată în profunzime până la măduva adevărului pur, nu doar socotită lângă celelalte fapte dovedite.
Atunci, eliminându-l pe X, și  cunoscând din ipoteză că eu sunt însuși tu, ceea ce presupunem că este adevărat, te calculăm pe tine.Surpinzător! Te suprapui sufletul meu perfect, deopotrivă teoremei de asemănare a lui Thales.
Astfel demonstrăm că relația noastră este cât se poate de reală și adevărată.
Dar dacă presupunem că eu aș fi Necunoscuta X  în relația noastră, paragrafele existenței tale ar trebui înlocuite cu radicalii mei amorfi și stângaci, care nu permit foarte multă libertate.
Nu e bine!
Dacă ne-am folosi de teoreme? Poate ar trebui privită problema dintr-un unghi drept, nu din centrul unui cerc.
Ahh! Aceiași concluzie nerezolvată.
E inutil! Nu am cum să fiu eu Necunoscuta! Ești cu siguranța tu, un analitic sinistru care nu poate dovedi afinitatea noastră printr-o simpla inducție matematică!
Jalnic matematician ce ești! Mai bine ai gândi în metafore, la fel ca mine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: