ideisiidei este un „blog de pareri personale si de informatie. idei subiective despre interactiunea mea cu cercul social in care ma invart”, după cum spune insuși autorul. Mai multe detalii nu cunoaștem despre Alex, autorul, însă blog-ul său este foarte interesant şi odată ce l-ai vizitat, cu siguranță te vei întoarce!

vorbe’n vant

in jurul meu se invart oameni diversi. asta e bine – sunt diferiti in opinii, isi discuta ideile si le contrazic prin discutii. pana aici totul e in regula. situatia se complica si devine problematica atunci cand oamenii astia, adulti fiind, neaga orice se spune doar de dragul contrazicerii. de aici pana la jigniri nu mai e decat un foarte mic pas. de la o ironie subtila scoasa pe gura intr-un anumit context pana la  o jignire grosolana se face trecerea in mod alert. uite-asa spun unii toate prostiile ce le vin pe limba de zici ca scuipa acid sulfuric (asta cu acidu’ mi-a spus-o un prof’ de fizica de la politehnica prin 2006).

acum, persoanele astea care spun vorbe’n vant, pe care-i ia gura pe dinainte, acesti oameni care sunt prosti de gura, unde le cataloghezi? daca sunt in grupul tau de prieteni vei trece peste spiritul lor rebel si adolescentin si le vei integra? le vei tolera? vei ramane indiferent in fata rautacizmelor? te vei purta politicos si rece cu ele? daca spui cate’n luna si in stele crezi ca esti interesant sau doar o moara stricata? o atitudine de gica contra te va face un outsider al grupului?

cred ca totul tine de atitudinea ta. daca e cazul sa mesteci pietre pentru o perioada, vei face asta, chiar cu zambetul pe buze (ca sa fiu rautacios). daca situatia nu te determina sa faci asta atunci stii sigur ca se impune o schimbare. si nu doar una cu vorbe’n vant.


5 răspunsuri la „Articol de suflet – 3”

 1. Avatarul lui ideisiidei

  Iulia, iti multumesc pentru surpriza

  1. Avatarul lui Iulia Radu

   Sper că ţi-a înseninat, măcar puţin ziua…

   1. Avatarul lui ideisiidei

    ziua de ieri a inceput foarte bine, a contat si acest mic cadou

 2. Avatarul lui Iulia Radu

  OK! atunci mă bucur!
  Îţi urez un weekend plăcut!

 3. Avatarul lui bibliodevafiliala3

  E greu să fii la mijloc. E greu să asculţi în permanenţa prostiile altora. De obicei, într-un grup de oameni este un lider care, ţine un echilibru între părţile beligerante, acest lider nu este neapărat este şi şeful acestora. Poate unde eşti tu lipseşte acel cineva care să echilibreze balanţa, care să o încline într-o parte, ca cealaltă parte să bată în retragere. Este greu să fii în mijlocul „bătăliei”, sau să fii partea neimplicată, al treilea punct de vedere. Ştii că se spune că adevărul e unul singur – dar chiar aşa fiind are cel puţin două capete – depinde din ce punct de vedere îl priveşti. Aşa că adevărul este undeva la mijloc. Cei care se ceartă văd fiecare un pic şi numai partea lui. Cineva ar trebui să stabilească linia întreagă a adevărului de la un capăt la altul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: